Sudecki kapuśniak z kiełbasą i boczkiem
20 dag boczku i cebulę posiekaj.Zrumień na patelni , dodaj 40 dag kiszonej kapusty , dopraw majerankiem i duś razem ok. 15 minut
Marchew, 4 ziemniaki,pietruszkę obierz,pokrój.W garnku zagotuj 2l. wody, dodaj liść laurowy, ziarenka pieprzu i warzywa. Gotuj ok 20 minut
Do zupy dodaj pokrojoną na spore kawałki wędzoną cienką kiełbasę (20dag) oraz 2 ząbki czosnku pokrojone na średnie plasterki . Pogotuj razem.
SMACZNEGO :-)
Lubicie kapuśniak? Macie lepszy przepis? Jeśli tak podzielcie się :-)
ja lubię, zawsze moja babcia go gotowała :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńpyyychota!
OdpowiedzUsuńa ja lubie taki kapusniak z mlodej kapusty- nie wiem czy ma to jakas nazwe:) z kielbaska i koperkiem(duza iloscia koperku) i kminkiem:))))
OdpowiedzUsuńA ja tam nie przepadam ; p
OdpowiedzUsuńnowy post u mnie.